Снимка МБАЛ - ПазарджикНа косъм се размина животозастрашаваща ситуация за невръстен

...
Снимка МБАЛ - ПазарджикНа косъм се размина животозастрашаваща ситуация за невръстен
Коментари Харесай

2-годишно дете погълна ключодържател от пакет с лакомства

Снимка МБАЛ - Пазарджик

На косъм се размина животозастрашаваща обстановка за непълнолетен пациент. Дете на 2 години и два месеца е избавено от лекари от МБАЛ - Пазарджик, откакто погълнало играчка-ключодържател от пакет с кроки, написа

Това оповестиха от пресслужбата на лечебното заведение.

 
На 11 януари към 18 часа момченцето е докарано в Спешно поделение от родителите си от Велинград. От рентгеновата фотография, която носели станало ясно, че в хранопровода на детето е попаднало непознато тяло.

След направените проучвания и съвещания със експерт, то е ориентирано към УНГ отделението. Наложило се е да бъде осъществена незабавна интервенция по изваждане на предмета поради признаци на дихателна непълнота на момчето, седем часа след неговото усвояване.

Д-р Владимир Атанасов прави сполучливо интервенцията в екип с здравна сестра Ваня Райчева, анестезиологът доктор Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова.

" Детето е имало шанс, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, тъй като последствията можеха да са съдбовни ", разяснява началникът на ОАИЛ доктор Димитър Иванов. Той моли родителите да бъдат деликатни при закупуването на царевични пръчки с играчка.

Според него е недопуснимо и рисково да се дават без контрол в ръцете на дребни деца. Малкото момченце е изписано тази заран от УНГ отделението на МБАЛ-Пазарджик, а лекарите се надяват сходни случаи да бъдат изключение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР